BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, June 23, 2009

YM dengan bukan lelaki

1. Teknologi moden yang sedia ada sekiranya disalah guna pasti akan membawa padah.
2. Kadangkala sikap kita yang 'mesra alam' jika disalah guna juga boleh membawa padah, lebih-lebih lagi dengan kehadiran orang ketiga, yakni syaitan (yang direjam).
3. Kadangkala bila berYM kita tidak sedar yang rupa-rupanya kita jua berdua-duaan walaupun berjauhan..kan?
4. Maka akan tercipta berbagai-bagai alasan untuk berYM bersama; nak meeting jap, ada hal penting nih...eh dah lama tak berbual dengan dia...
3. Pesanan untuk diri sendiri, berhati-hatilah membawa diri di dunia...kerana akhirat yang semakin melambai

Sekian...

6 comments:

pali said...

jaga ikhtilat. jika perlu YM. jika tak perlu.. main games lagi best~~! wahaha.

limaumaniss said...

pali..

betul3...tak dapat di sangkal lagi..

Ahmad Farid Amin said...

Thanks bro pali and kak wani...
Say no to YM...

Hisservant said...

teknik ym lagi bagus sebenarnya kalau nak meeting tapi terpaksa berdua je (eg headcom & assistant, or orang lain malas datang meeting), dan lagi best sebab takyah bersiap pegi meeting, jalan jauh2, n boleh buat kerja lain kat bilik sambil meeting, save masa & tenaga. teknik ni selalu je kami buat.

tentang ikhtilat, tak perlu pertikaikan. meeting ke, ym ke, sama je, kena jaga juga. kalau meeting boleh je bro terjeling2 sister atau lebih dahsyat ada yg siap terbertepuk tampar. kalu ym boleh tercarried away, elok2 tanya progress biro tertanya hal2 peribadi lalu terjatuh cinta. sms pun sama je. yg bahaya sebab tak nampak muka, jadi lupa yg kita sedang communicate dgn insan berlainan gender.

tapi teknologi kan gunanya untuk memudahkan, bukan untuk memudaratkan. pandai-pandailah. tepuk dada tanya iman..

f said...

mmmmmmm...

even msg yg simple2 cam ni p0n, bleh menggetarkan hati..(kalau ada hati la)..yg penting, jg hati..

cakap mcm senang jek kan?

(patutlah...)

nailah87 said...

ya.. ana setuju ngan f.. yang penting jaga iman

susah memang susah, sbb harga syurga bukan murah ;)